Рационален офис: енергийна ефективност и екологични опаковки

Напоследък много хора мислят за създаването на екологично чист офис. Енергийно-ефективни технологии, предназначени за дългосрочно ползване са полезни не само за планетата, но и за самите потребители: например, те могат да изберат един монитор с икономичен разход на енергия и по-ниски сметки за електроенергия. Но обикновеният човек лесно се бърка в цялото разнообразие от екологично спестяващи функции на модерните дисплеи. За да улесни избора на потребителите, AOS подготви сравнителен преглед на основните стандарти.

Ниска консумация на енергия

Въпреки факта, че има много международни и регионални стандарти, потребителят най-често се сблъсква с три основни: EnergyStar, TCO и EPEAT. Сертификатът EnergyStar 6.0 разкрива консумацията на енергия и енергийната ефективност на монитора. Едно от изискванията на този стандарт е автоматично да влезе в режим на заспиване след определено време за изчакване. В допълнение, EnergyStar, чрез който всички AOC монитори са сертифицирани, осигурява потребление по-малко от 0,5 W в режим на заспиване. От тук може да поръчате и дисплей Apple iPad 5 Apple iPad Air.

Чрез закупуване на дисплей със стикер EnergyStar 6.0 потребителят може да е сигурен в ниската консумация на енергия – в дългосрочен план това гарантира запазването му.

Устойчивост през целия жизнен цикъл

Мониторите, сертифицирани за TCO 6.0 и EPEAT, отговарят на редица критерии, които се отнасят не само до консумацията на енергия. И двата стандарта изискват социално отговорно производство и използване на екологични материали. Дисплеите с подходящи маркировки обикновено имат дълъг жизнен цикъл – те не само спомагат за намаляване на количеството на вредните отпадъци, но и са добра инвестиция. Тук може да разгледате, научите повече и поръчате и Хард диск за лаптоп – HDD.

Сертификатът TCO 6.0 също така гарантира, че мониторът отговаря на различни допълнителни изисквания, включително качество на изображението и ергономичност. Всичко това осигурява удобна употреба и поддържа здравето на потребителя. Сертификатът EPEAT изисква мониторът да бъде оценен от гледна точка на околната среда през целия жизнен цикъл. Това предполага няколко задължителни условия: например, опаковката трябва да е най-малко 90%, съставена от рециклирани материали. В зависимост от броя на критериите, които мониторът съответства, той получава сребърен или златен сертификат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *