Няколко неща в дома ни, който трябва да бъдат изхвърлени още сега

Инфекцията навлиза в тялото ни не само от мръсни ръце. Има места в нашите домове, където микробите гъмжат, но ние дори не знаем за това. Преди и във вашия апартамент да са се настанили трайно опасните инфекции започнете с почистване.

Разчистете от всичко старо, трупано с годините. Изхвърлете всичко излишно от дома. Отстранете всички вещи, мебели и предмети, които могат да крият опасни замърсители или са се превърнали в развъдници на бактерии.

За всичко това от полза може да са ви услугите на: https://www.konkurenti.com/pochistvane-zhilishte-plovdiv.

Планирайте изхвърляне и на:

Четка за зъби – тя може да бъде източник на инфекция, никой не мисли за това, но е ясно. Последните проучвания показват, че микроорганизмите се намират върху четката за зъби и идват там от тоалетната! Освен това, те мигрират не само в комбинирани бани, но и в отделни бани. Пътят на миграция на инфекцията не е трудно да се предположи – самият човек ги отвежда от тоалетната до банята със собствените си ръце, след това докосва кранчето с не дезинфекцирани ръце и поставя върху нея червея. И тя се промъква по чаша върху четка за зъби – въпрос на технология. Препоръчваме на всички да помнят колко често зъбите се възпаляват. Често? Дали червата често са разстроени? След това започнете да измивате и дезинфекцирате четката за зъби. Периодично почиствайте и в разтвор със сода за хляб.

Чанта – фактът, че парите са сред най-заразните предмети не е тайна. Но всички по някаква причина забравят къде са тези пари. И те се съхраняват в портфейла. Въпреки това, този депозит на пари не се счита за опасен от никого и след докосване до портфейла ръката ви не се мие. Да не говорим за периодично почистване и дезинфекция на чантата. Дали някой прави така?

Дъска за рязане – ужасна грешка е на онези домакини, които използват само една дъска за всички продукти – и нарязват месото върху нея и нарязват хляб и наденица. Всички патогенни микроорганизми, които може би са в суровото месо, безопасно се преместват по хляба, наденицата и с тях – направо в тялото ни. И всичко това, защото дъската след суровите продукти е изключително трудно да се дезинфекцира у дома. За да бъдете абсолютно сигурни, че няма никакви бактерии, трябва да измиете старателно с разтвор от сода за пиене и да съхранявате така, че да не се допират един до друг по никакъв начин.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *