SEO оптимизирането – индексацията и обхождането на страници

SEO е важен елемент от създаването на един уебсайт. Още в зародиша на самият проект за сайта, стратегията за добра оптимизация трябва да е ясна. Не залитайте излишно по отвлечените и прекалено красиви уеб дизайни, ако тяхната функционална страна е объркваща и безполезна за потребителя. В един сайт взаимовръзките трябва да са прости и всичко да води потребителя там, където той смята, че ще намери търсеното. За да стане всичко това, обаче се намесват понятия, като оптимизирани уникални текстове, оптимизация на заглавни тагове, на подзаглавия, линкове, страници, външни препратки, социални профили и всичко, което представя един сайт в онлайн пространството.

Онлайн репутацията ви може да се изгражда с години, но може да се срине само за минути! Така, че SEO-то не бива да се пренебрегва с лека ръка. В eXtremeSEO винаги се взимат под внимание новостите в интернет оптимизацията. Целта ни е максимално оптимизиран сайт за потребители и търсачки, така че да сте популярни, видими и търсени. Важна част от СЕО практиката е индексацията на сайта ви и обхождането му от роботи. Ето, за какво става дума…

SEO, роботи, индексация…

Много е важно, когато специалистите по оптимизиране на сайта ви, определят кои страници роботите на Гугъл да обхождат на сайта ви и кои не – да са наясно с нещата. Така например онлайн магазините имат специфични страници за поръчки, като тази с потребителската кошница. Тази страница е постоянно динамична и се променя за всеки един потребител – следователно е добре тя да не се обхожда от роботите, защото няма смисъл от това. По същият начин стоят и нещата със страниците за регистрация в даден сайт от потребителите му. Затварянето им за индексация е наложително, поради голямата им динамика. SEO практиката е да се създаде удачен файл за роботите на текстова основа, където те да могат успешно да разчетат – какво да индексират на сайта ви и какво не!

Освен това за СЕО е много важно да се направи карта на сайта ви за роботите специално. Там се оказват адресите на страници, които искате да се индексират и така нещата сработват. Задължително е постоянно да се премахват от индекса остарели страници на сайта ви, нискокачествени постове, архиви, дублирани страници, непопулярни страници и прочие. Това ще подобри представата на търсачката за вашия сайт и функционалността му, така че да пробиете нагоре в класирането. Екипът на eXtremeSEO ще направи всичко това за вас и много повече, за да бъде SEO оптимизацията на сайта ви перфектна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *