Как да възстановите старите дървени мебели

За да възстановите външния вид на стари дървени мебели, невинаги е необходимо да прибягвате до помощта на специализирани инструменти и да полагате значителни усилия в това отношение. Понякога е напълно възможно да се направи използването на естествени домакински материали, които не могат да бъдат намерени вкъщи или в близък магазин. Използването на обикновените естествени храни като орехи, оцет и растително масло, може да маскира леки драскотини върху мебелите, които са възникнали по нея през целия си живот, без да харчите много пари.

Извозване на стари мебели: http://www.sofdom.com/izhvarlyane-stari-mebeli.

Използване на вътрешни средства за възстановяване на дървени мебели

За да покажем колко добре работят тези инструменти и какви резултати се очаква от тяхното приложение, ще проверим как ще се справят с възстановяването на дървената повърхност на старата шевна машина. В продължение на много години тялото на пишещата машина беше износено и надраскано, имаше драскотини и някои лакирани покрития от някои места.

Отрезна дървена повърхност, нуждаеща се от възстановяване

Забележка : тези вътрешни средства за защита работят най-добре да се възстанови дървени мебели, има малки драскотини и износване на повърхността от възрастта. Дълбоките пукнатини и сериозно замърсяване е по-трудно да се маскировка, така че те могат да изискват професионална реставрация. Винаги проверявайте избраните средства в малък незабележимо място, за да се уверите, че предостави резултати съответстват на очакванията ви.

Като първото средство за елиминиране на дефекти и придаване на блясък на дървената повърхност, помислете за смес от масло и оцет. Тъй като всяка комбинация от домашни масла и оцет ще работи по подобен начин, използвайте съставките, които са на ваше разположение. Можете да смесвате зехтин, слънчогледово олио, рапично масло, фъстъчено масло или кокосово масло с бяло, ябълков или винен оцет в съотношение 3 към 1. Например, в нашия случай, разтворът се състои от 3/4 чаша зехтин и 1/4 чаша ябълков оцет. В зависимост от размера на обработените мебели, тази стойност може да се коригира, основното е, че съотношението масло и оцет остава непроменено.

Преди да започнете реставрацията, трябва внимателно да почистите мебелите от прах . След това навлажнете суха, чиста кърпа в приготвения разтвор на масло и оцет и внимателно разтривайте дървесната повърхност. По време на обработката ще забележите колко години изсъхват и след като разтворът напълно се абсорбира и изсъхне, мебелите ще придобият актуален вид.

В резултат на възстановяването, появата на машината се е подобрила значително

Снимката показва, че този метод работи добре за премахване на драскотини, дребни замърсявания и износване, но по-сложни петна, като водни петна и следи от чаши, остават видими.

Ето още две снимки, направени преди и след предложеното действие, което илюстрира огромното въздействие, което може да се постигне с такова лесно решение.

Ясно е ясно, какви огромни резултати могат да бъдат постигнати с помощта на вътрешни средства за защита

Видно е, колко огромни резултати може да се постигне чрез обичайните средства

За следващия начин за възстановяване на дървени мебели, ние използваме орехи. Маслото от орех е способно да скрие изтриванията и да подобри състоянието на дървото. Ето защо, просто като триете орехите с малки драскотини по краищата и в труднодостъпните места за мебели, ще можете да се отървете от тях. Разберете как става почистване на апартамент с фирма.

Орехите помагат да се отървете от драскотини върху дървени мебели

Ако не сте успели напълно да консумирате приготвения разтвор на масло и оцет, остатъците от него могат да се използват в цялата къща. В допълнение към мебелите тези домашни средства ще помогнат да се възстановят повечето други дървени продукти като кухненски чаши, лъжици, дъски за рязане, дървени играчки и инструменти и ще подобрят вида на дървените подове и стълби.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *