Димитър Белелиев – хомеопат

Homeopathic-remedy-derived-from2Казвам се Димитър Белелиев. По образование съм лекар, но не специализирах в конкретна насока. Вместо това още по време на следването ми в Медицинския университет в Пловдив развих интерес към хомеопатията. В последствие изкарах двугодишен курс, който ми бе признат според законите на страната, които регламентират тази дейност. Обикновени в България не могат да специализират хомеопатия. Медицинското ми образование обаче ми позволи да го направя и получих сертифицираното удостоверение.

Трябва да кажа, че хомеопатията се превърна в истинското ми призвание, заради няколко интересни медицински казуса, на които бях свидетел Единият бе с малко дете, което имаше постоянна температура 38 градуса. След като лекуващия му лекар, мой бивш приятел се осмели да влезе в контакт с хомеопат да разпита от любопитство дали могат да помогнат на детето. Трябва да кажа, че още на същата седмица, температурата започна да спада. Друг случай, който ми повлия бе свързан с ужасяваща алергия у едно момиче, което едва дишаше при близост на цветя. След проведен курс на лечение със същия хомеопат, момичето не само се подобри, а започна сама да отглежда цветя. Дори като благодарност подари и на хомеопата. Някак си, зададох си въпрос: „Димитър Белелиев, как така хомеопатията помогна за тези два случая, след като алопатичната медицина не успя. Това плацебо ефект ли бе, самовнушение ли, или истинското въздействие?.

Въпросите почнаха да ме занимават, започнах да изучавам книги, да се срещам с хомеопати и постепенно започнах да разбирам идеята зад хомеопатията.

Аз така или иначе имам крепко здраве и не се налагаше да прилагам хомоепатични медикаменти върху себе си, но твърдото ми убеждение да изуча тази медицинска практика вече се бе настанило в мен и с нетърпение очаквах да започна реалната специализация. Сега мога твърдо да кажа, че хомеопатията има философия, метод и начин на лечение, който може да помогне за лечението на изключителен брой хора и техните здравословни проблеми. Плюс това, хомеопатията вече не е обикновена тайна медицина, която се практикува през глава на ортодоксалната медицина. Напротив, хомеопатичната медицина е индустрия разпространена по целия свят, прилага се регулярно за деца и възрастни,за различни заболявания и патологии.

Не ми се иска да разговарям за хомеопатията, сякаш тя е целия ми живот. Напротив, тя е професионално занимание, което след като напусна кабинета, оставям зад себе си табелката с надпис Димитър Белелиев – хомеопат. Спазвам всички принципи и методики, така че пациентите ми да изпълняват предписания и да си помогнат с тази чудесна медицинска дисциплина. Извън кабинета обичам срещите с приятели, особено да играя билярд, а понякога си позволявам да играя и снукър. Музиката също ми е голяма страст, като класическата взема връх. Бях попаднал на изследване, което разказваше за благотворното въздействие на музиката на Моцарт върху човек. Вярвам, че много неща могат да помогнат на хората, за да живеят по-добре, по-здравословно и да не се налага постоянно да разчитат на който и да е тип медицина. Но щом съм призван да помагам чрез хомеопатия и знанията, които придобих в тази дисциплина, ще го правя с любов и отдаденост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *